onsdag 10. august 2016

Lydighetskonkurranse og debut i Rallylydighet 23 juli!

Som flere vet har Otto hatt en uheldig opplevelse på fellesdekk treninger, så han har lenge vært berørt på trening. Han springer til meg når han føler seg usikker, ikke det verste han kan gjøre, men kjedelig likevel.

I vår og sommer har vi trent mye på fellesdekk, men kun alene. Han har fått søke godbiter som belønning og på det meste har han vært i dekk i 5 minutter uten så mye som en lyd!
Stevnet vi skulle gå i mai ble avlyst, så da meldte vi på i juli. Jeg var veldig spent på om treninga ville være nok.

Vi dro til stevnet i nydelig vær. Til å være her nord var rundt 25-26 grader veldig varmt. Heldigvis var ikke sola så sterk da vi gikk i ringen kl 10. I LP1 var det 5 deltakere. Tannvisningen gikk veldig bra, og så var det tid for fellesdekk. Vi har trent på at noen hunder kan være sene i neddekk, så Otto lå fint når noen var treig. Da vi forlot hundene var jeg glad han ikke kom etter meg!
Noen sekunder ut i dekk var det en hund som reiste seg, den hev seg rundt og plagde to andre hunder slik at de fikk ødelagt fellesdekken. Hjertet jobbet nok ekstra hardt da jeg så bort på Otto, men han lå! Otto og en annen hund lå i fellesdekken! Riktignok med litt staffelyd, men han lå jaggu!
Jeg var overlykkelig da øvelsen var over, dette lovde godt for resten av programmet.

Otto var nok litt varm da vi skulle i ringen igjen. Selv om han var godt nedkjølt med vann merket jeg at han hadde det varmt. Vi endte opp med 148 poeng, 2.premie og som nr. 2 i klassen, ingen smultringer, så dette var en flott prestasjon følte jeg. Otto og jeg er nok ferdig med LP konkurranser, men vi hadde det veldig hyggelig.

Resten av programmet så slik ut;

Tannvisning: 10
Fellesdekk: 7
Lineføring: 6
Dekk fra holt: 6,5
Innkalling fra sitt: 9
Stå under marsj: 5
Fritt hopp over hinder: 9
Kontroll over hunden på avstand: 8
Helhet: 8

Senere samme dag skulle vi debutere i Rallylydighet. Dette hadde vi trent litt på, men var spent på hvordan det foregikk. Otto lå i skyggen og fikk kjøle seg ned, men da vi kom i ringen var han helt utkoblet. Likevel fulgte han litt med og vi greide å få hele 155 poeng, noe som holdt til 3. premie og nr 7 i klassen! Jeg trodde vi hadde disket, men det hadde vi altså ikke!
Dette blir ikke siste rallykonkurranse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar